fr en

Brussels Minister

 • De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt de leefbaarheid van een stad. Brussel moet de hoofdstad zijn van pleinen en parken.

  Meer...
 • Ons Brussel geeft kansen aan kinderen, geeft ouders en kinderen de mogelijkheden om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Ons Brussel zal hen ondersteunen om de generatiekansarmoede te doorbreken.

  Meer...
 • De stad is het laboratorium waar de toekomst voorbereid wordt. In Brussel moet ruimte zijn voor creativiteit en experiment, om te spelen, te sporten en te leren.

  Meer...
 • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

  Meer...
Kabinet minister Pascal Smet

mobiliteit Alle Brusselse metrostations uitgerust met wifi

Reizigers van de MIVB kunnen nu gebruikmaken van gratis wifi in alle Brusselse (pre)metrostations. Een kwart van de Brusselse metrostations was al uitgerust met gratis wifi, dit is uitgebreid over het gehele netwerk.

LEES MEER
Kabinet minister Smet

mobiliteit Opnieuw succesvolle 17e editie van de Autoloze Zondag

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet blikt terug op een geslaagde zeventiende editie van de Autoloze Zondag. Het is een mooie zonnige dag geworden en duizenden fietsers, wandelaars en skaters hebben Brussel een dag lang doen bruisen.

LEES MEER
(c) Brussel Mobiliteit

mobiliteit Populaire nachtbus voor studenten rijdt voortaan ook uit op donderdag

Nachtbus 71 die het stadscentrum met andere populaire uitgangsbuurten zoals Flagey met de studentencampussen van de VUB en ULB verbindt zal voortaan niet alleen op vrijdag- en zaterdagavond, maar ook op donderdagavond reizigers vervoeren. Bovendien zal ook nachtlijn 11 richting Ukkel worden verlengd. 

LEES MEER
Kabinet minister Smet

mobiliteit Fietsers tellen mee in Brussel!

Deze ochtend werd de eerste Brusselse fietstelpaal ingefietst door Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet, de fietsverenigingen en honderden Brusselse fietsers.

LEES MEER
Kabinet minister Smet

mobiliteit De Week van de Mobiliteit en de Autoloze Zondag in Brussel vieren d...

Het programma van de 17de editie van de Week van de Mobiliteit en de Autoloze Zondag werd voorgesteld door Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet tijdens de Mobilmix Winning Start in metrostation Sint Guido. Van 16 tot 22 september zullen het 200-jarig bestaan van de fiets en de 10de verjaardag van de actie “Naar school of naar het werk zonder auto” gevierd worden dankzij tal ...

LEES MEER
Kabinet minister Smet

mobiliteit Be walking, be brussels

In opdracht van Minister voor Mobiliteit Pascal Smet besloot vzw Trage Wegen - samen met Brusselaars - de inventaris op te maken van alle paden en doorsteken voor voetgangers in Brussel. Een schat aan gegevens waar élke voetganger in Brussel vanaf vandaag van kan profiteren.

LEES MEER
STIB-MIVB

mobiliteit Menselijke aanwezigheid versterkt op het MIVB-net

Komende maanden zullen 107 nieuwe medewerkers de veiligheidsdienst van de MIVB versterken. Doelstelling is de zichtbare menselijke aanwezigheid op het openbaarvervoersnet te verhogen in Brussel om de reizigers, het personeel en de infrastructuur te beveiligen.

LEES MEER
Kabinet minister Smet

openbare werken Toekomstproject Havenlaan

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet zal een aangepaste stedenbouwkundige vergunning indienen voor de heraanleg van de Havenlaan.

LEES MEER
1 / 70