fr en

Brussels Minister

 • Ons Brussel geeft kansen aan kinderen, geeft ouders en kinderen de mogelijkheden om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Ons Brussel zal hen ondersteunen om de generatiekansarmoede te doorbreken.

  Meer...
 • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

  Meer...
 • De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt de leefbaarheid van een stad. Brussel moet de hoofdstad zijn van pleinen en parken.

  Meer...
 • De stad is het laboratorium waar de toekomst voorbereid wordt. In Brussel moet ruimte zijn voor creativiteit en experiment, om te spelen, te sporten en te leren.

  Meer...
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Aanbevelingen voor beleid autocars in Brussel goedgekeurd

De Brusselse regering heeft de conclusies van de studie over het beleid voor autocars in Brussel goedgekeurd.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Nieuwe Brusselse taxi-regels zetten in op meer keuze en veiligheid ...

Vandaag werd het overleg gestart met de taxisector rond de principes van de hervorming. We gaan de dialoog aan om samen de sector te moderniseren en te verbeteren voor taxibestuurders en klanten.

LEES MEER
(c) Les ateliers Claus

cultuur, jeugd en sport Pascal Smet maakt extra budget vrij voor Brusselse kunsten

Pascal Smet, bevoegd voor cultuur in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), kent 1,5 miljoen euro werkingssubsidies toe aan zo’n 40 Brusselse kunstorganisaties en voegt structureel 200.000 euro toe aan het VGC-kunstenbudget en. De VGC subsidieert kunstorganisaties voor hun jaarwerking, voor projecten en voor trajecten.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Afgescheiden fietspaden en brede voetpaden op de Kleine Ring

Vandaag is een grote dag voor Brussel! Meer plaats voor voetgangers, fietsers en bewoners op de Kleine Ring. De Kleine Ring krijgt brede voetpaden en veilige fietspaden. Alle info over het project is vanaf vandaag online: www.kleine-ring.brussels.

LEES MEER
(cc) Brussel Mobiliteit

openbare werken Renovatie Leopold II-tunnel

Openbaar onderzoek renovatie Leopold II-tunnel gestart

LEES MEER
(cc) Brussel Mobiliteit

openbare werken Renovatiewerken stations Beurs en De Brouckère van start

De twee centraal gelegen (pre)metrostations Beurs en De Brouckère ondergaan binnenkort een volledige metamorfose. Het comfort van de reizigers staat centraal. De focus ligt op toegankelijkheid, veiligheid, verlichting en netheid. Bovendien krijgen beide stations ook grote en beveiligde fietsparkings.

LEES MEER
Kabinet Smet

brussel Pascal Smet roept de EU op om steden te laten investeren in hun toe...

Vandaag sprak Pascal Smet, Brussels minister voor Mobiliteit en Openbare Werken in het Europees Parlement over de noodzaak voor investeringen in openbaar vervoer en infrastructuur.

LEES MEER
(cc) Brussel Mobiliteit

mobiliteit Aanleg veilig afgescheiden fietspad op Poincarélaan

Gisteren zijn de werken gestart voor de aanleg van veilig afgescheiden fietspaden op de westelijke Kleine Ring. Er komen verhoogde tweerichtingsfietspaden aan beide kanten van de weg. De veiligheid voor voetgangers en fietsers zal fors verbeteren. In een eerste fase wordt het fietspad op de Poincarélaan aangelegd.

LEES MEER
1 / 67