fr en

Brussels Minister

 • De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt de leefbaarheid van een stad. Brussel moet de hoofdstad zijn van pleinen en parken.

  Meer...
 • De stad is het laboratorium waar de toekomst voorbereid wordt. In Brussel moet ruimte zijn voor creativiteit en experiment, om te spelen, te sporten en te leren.

  Meer...
 • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

  Meer...
 • Ons Brussel geeft kansen aan kinderen, geeft ouders en kinderen de mogelijkheden om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Ons Brussel zal hen ondersteunen om de generatiekansarmoede te doorbreken.

  Meer...
Cabinet du Ministre Pascal Smet

brussel Brussel hult zich maand lang in regenboogkleuren

Op initiatief van Brussels minister Pascal Smet hult Brussel zich in aanloop naar de Belgian Pride op 20 mei opnieuw in de regenboogkleuren. Zo komt er een zebrad en een MIVB bus in regenboogkleuren, aangepaste verkeerslichten en passen verschillende instellingen en bedrijven hun gevelverlichting aan.

LEES MEER
Kabinet Smet

brussel Pascal Smet roept de EU op om steden te laten investeren in hun toe...

Vandaag sprak Pascal Smet, Brussels minister voor Mobiliteit en Openbare Werken in het Europees Parlement over de noodzaak voor investeringen in openbaar vervoer en infrastructuur.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

brussel "Van een stad voor auto’s, naar een stad voor mensen"

Mobiliteit behoort volgens de Brusselse ondernemers tot de grootste uitdagingen voor de toekomst. Samen met BECI richt Pascal Smet, Brussels minister voor Mobiliteit, zich rechtstreeks tot de bedrijven en licht hij zijn stedelijke visie toe.

LEES MEER
(cc) GoPress

brussel 'Ik ben niet anti-auto'

Pascal Smet is terug: 'Ik wil het autoverkeer verminderen. Dat heeft een groot voordeel: hoe minder auto's, hoe vlotter het verkeer. Daar zijn de bestuurders alleen maar bij gebaat. Ik ben niet anti-auto. En ik ben ervan overtuigd dat wie mij nu fel bekritiseert uiteindelijk tot inzicht zal komen.'

LEES MEER
(cc) Kurt Deruyter

brussel "Cars, Priests & Haircuts” de Kurt Deruyter dévoilée place Bara

Op donderdag 17 november werd het fotografisch lichtkunstwerk "Cars, Priests & Haircut" van fotograaf Kurt Deruyter inhuldigd op het Baraplein in Anderlecht.

LEES MEER
Kabinet Smet

brussel Plenary Statement, UN HABITAT III, Quito – 10/2016

Op 17 oktober 2016 nam Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet het woord op de UN Habitat III conferentie over zijn visie op steden steden van morgen. Zijn volledige tussenkomst kan u hier bekijken. 

LEES MEER
(cc) Bruss-it

brussel VGC lanceert nieuwe oproep voor projecten van sociale stadsinnovatie

Alle Brusselse verenigingen, organisaties, scholen, wijk- of burgercollectieven met ideeën voor een beter, mooier, slimmer en socialer Brussel kunnen vanaf vandaag een voorstel indienen bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Sterke projecten die inzetten op gemeenschapsvorming in de gedeelde ruimte, kunnen een subsidie tot 15.000 euro krijgen. Op die manier wil het College van de VGC ...

LEES MEER
(cc) European Cooking

brussel European cooking van start in Europese wijk

Vandaag is een nieuwe culinaire plek geopend in het hart van Brussel. “European cooking” is een experimentele culinaire ervaring op het Jean Reyplein in de Europese wijk, die de mogelijkheid biedt aan inwoners van Brussel, expats, toeristen en inwoners van de wijk om een tafel, een BBQ en een recept te delen. 

LEES MEER
1 / 4