fr en

Brussels Minister

  • De stad is het laboratorium waar de toekomst voorbereid wordt. In Brussel moet ruimte zijn voor creativiteit en experiment, om te spelen, te sporten en te leren.

    Meer...
Kabinet Minister Pascal Smet

cultuur, jeugd en sport Brusselaars palmen openbare ruimte in met positieve projecten

18 projecten geselecteerd in tweede editie van Bruss-it, voor stadsmakers met goesting

LEES MEER
Kabinet Minister Pascal Smet

cultuur, jeugd en sport Brussels Bijou: wedstrijd voor amateurkunstenaars met ambitie

Lancering van Brussels Bijou, een nieuwe podiumkunstenwedstrijd in Brussel.

LEES MEER
(c) Les ateliers Claus

cultuur, jeugd en sport Pascal Smet maakt extra budget vrij voor Brusselse kunsten

Pascal Smet, bevoegd voor cultuur in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), kent 1,5 miljoen euro werkingssubsidies toe aan zo’n 40 Brusselse kunstorganisaties en voegt structureel 200.000 euro toe aan het VGC-kunstenbudget en. De VGC subsidieert kunstorganisaties voor hun jaarwerking, voor projecten en voor trajecten.

LEES MEER
VGC Sportdienst

cultuur, jeugd en sport Meer dan 1.700 Brusselse leerlingen leren (beter) fietsen

Veel kinderen uit de eerste graad van het basisonderwijs kunnen nog niet of onvoldoende fietsen. Daarom zetten de VGC-sportdienst en de Stichting Vlaamse Schoolsport al sinds 2013 in op fietslessen voor Brusselse leerlingen. Wegens het grote succes wordt het aanbod elk jaar uitgebreid. In 2017 zullen meer dan 1.700 leerlingen (beter) leren fietsen.

LEES MEER
(cc) Bruss-it

cultuur, jeugd en sport VGC subsidieert achttien burgerprojecten in de publieke ruimte

Achttien burgerprojecten die inzetten op gemeenschapsvorming in de publieke ruimte krijgen dit jaar een subsidie tot 15.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Pascal Smet, collegelid in de VGC, bevoegd voor stedelijk beleid, collegevoorzitter Guy Vanhengel en collegelid Bianca Debaets lanceerden hiervoor eind september de projectoproep Bruss-it.

LEES MEER
(cc) FELT

cultuur, jeugd en sport VGC maakt middelen vrij voor nieuw leidingslokaal Chiro Molenbeek

Brussels Minister Pascal Smet maakt, als VGC-collegelid voor jeugd, 250.000 euro vrij voor de bouw van een nieuw leidingslokaal en materiaalruimte van Chiro Jijippeke uit Molenbeek. Smet wil zo de werking van de Chiro een boost geven en buiten spelen in de stad aanmoedigen. Chiro Jijippeke wil zelf via crowdfunding nog 9.300 euro ophalen om het lokaal in te richten.

LEES MEER
Kabinet Smet

cultuur, jeugd en sport Paspartoe maakt cultuur toegankelijk voor Brusselse senioren

Het was “vollen bak” op 21 december in het Kaaitheater voor de opvoering van de operette “Eine Nacht in Venedig”. Dankzij Paspartoe, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) was cultuur die avond toegankelijk voor iedereen. Dit was een derde cultureel evenement, dat dit jaar plaatsvond, met deze keer een nieuwe specifieke doelgroep: Brusselaars van boven...

LEES MEER
Kabinet Minister Pascal Smet

cultuur, jeugd en sport Jeugdhuis De Branding opent feestelijk nieuwe stek

En voilà! Jeugdhuis De Branding opende op 10 december haar nieuwe lokalen aan het station in Jette. Je eerste lief, pint of fuif: Jette heeft er opnieuw een plek voor.

LEES MEER
1 / 4