fr en

Brussels Minister

 • De stad is het laboratorium waar de toekomst voorbereid wordt. In Brussel moet ruimte zijn voor creativiteit en experiment, om te spelen, te sporten en te leren.

  Meer...
 • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

  Meer...
 • Ons Brussel geeft kansen aan kinderen, geeft ouders en kinderen de mogelijkheden om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Ons Brussel zal hen ondersteunen om de generatiekansarmoede te doorbreken.

  Meer...
 • De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt de leefbaarheid van een stad. Brussel moet de hoofdstad zijn van pleinen en parken.

  Meer...
Kabinet Smet

jeugd No Hate

No Hate Speech Movement is een project van de jeugdafdeling van de Raad Van Europa. Tussen 2012 en 2014 willen zij daarmee racisme en discriminatie in online haatspraak een halt toeroepen. Pascal Smet, Vlaams minister van Jeugd, maakte 50.000 euro vrij voor het No Hate project en verspreidt mee de No Hate-boodschap tegen cyberpesten.

LEES MEER
Kabinet Smet

jeugd Recordeditie Buitenspeeldag overtreft alle verwachtingen

De zevende editie van de Buitenspeeldag is een overdonderend succes geworden. In bijna zomerse temperaturen hebben meer dan honderdduizend kinderen in heel Vlaanderen en Brussel woensdagmiddag deelgenomen aan één of meerdere activiteiten. Voor het eerst zijn de drie Vlaamse kinderzenders – Ketnet, Nickelodeon en VTMKZOOM – op zwart gegaan. 

LEES MEER
Hylke Gryseels

jeugd "Jeugdbeweging in de klas"

Het lespakket "Jeugdbeweging in de klas" moet leerlingen uit het secundair onderwijs motiveren om naar de jeugdbeweging te gaan. Twee jaar geleden werd het project al in het lager onderwijs geïntroduceerd. Vlaams minister van Onderwijs en Jeugd Pascal Smet een vervolgpakket voor voor het secundair.

LEES MEER
Hylke Gryseels

jeugd Pascal Smet en alle kinderzenders zetten samen tv uit voor buitensp...

"Toen ik in 2009 voor het eerst de Buitenspeeldag mee organiseerde, droomde ik er samen met Nickelodeon van dat er meerdere Vlaamse kinderzenders ‘op zwart’ zouden gaan. Nu is het zover!"

LEES MEER
Hylke Gryseels

jeugd Voel je Europeaan dankzij Erasmus+

Europa lanceert het nieuwe Erasmus+ programma. Minister van Jeugd, Pascal Smet is verheugd want het nieuwe programma biedt meer kansen en financiële middelen om van onder uit een echt Europees bewustzijn gestalte te geven.

LEES MEER
de ambrassade

jeugd Een megafoon voor jongeren

“Ik kom als minister van Jeugd nogal wat jongeren tegen die zich actief engageren, jongeren die ambassadeur willen zijn, jongeren die het recht claimen op luide muziek en jongeren met een permanent orengesuis. Ik vind dat fantastisch”, vertelt minister van Jeugd Pascal Smet.  

LEES MEER
Kabinet Smet

jeugd Innovatiewind waait door jeugdhuizen

“Het jeugdhuis is voor veel jongeren een vrijplaats om hun creativiteit, hun ideeën en engagement de vrije loop te laten. In een jeugdhuis gaat gedeeld plezier hand in hand met het individueel leren en talenten detecteren”, zegt Pascal Smet.

LEES MEER
spelende jongeren

jeugd Jeugdbeweging voor allochtonen in Borgerhout

In Borgerhout start deze maand een jeugdbeweging voor allochtone jongeren. Het gaat om een proefproject dat financieel gesteund wordt door minister van Jeugd Pascal Smet (SP.A). "Het is de bedoeling om vanuit dit project tot een universele jeugdbeweging te komen", klinkt het.

LEES MEER
1 / 9