fr en

Brussels Minister

  • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

    Meer...
Kabinet Minister Pascal Smet

mobiliteit Bike Experience neemt vliegende start

Met de lente in het land en de mooie dagen op komst, is Bike Experience terug. Er beweegt wat in Brussel op vlak van mobiliteit. De fiets speelt een belangrijke rol in de toekomst van onze stad. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet is blij om enkele fietsactiviteiten aan te kondigen die de komende weken zullen plaatsvinden.

LEES MEER
Cabinet du Ministre Pascal Smet

mobiliteit Brussels Gewest lanceert overkoepelende applicatie voor parkings

Handige app gidst automobilisten naar geschikte parking in Brussel

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Aanbevelingen voor beleid autocars in Brussel goedgekeurd

De Brusselse regering heeft de conclusies van de studie over het beleid voor autocars in Brussel goedgekeurd.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Nieuwe Brusselse taxi-regels zetten in op meer keuze en veiligheid ...

Vandaag werd het overleg gestart met de taxisector rond de principes van de hervorming. We gaan de dialoog aan om samen de sector te moderniseren en te verbeteren voor taxibestuurders en klanten.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Afgescheiden fietspaden en brede voetpaden op de Kleine Ring

Vandaag is een grote dag voor Brussel! Meer plaats voor voetgangers, fietsers en bewoners op de Kleine Ring. De Kleine Ring krijgt brede voetpaden en veilige fietspaden. Alle info over het project is vanaf vandaag online: www.kleine-ring.brussels.

LEES MEER
(cc) Brussel Mobiliteit

mobiliteit Aanleg veilig afgescheiden fietspad op Poincarélaan

Gisteren zijn de werken gestart voor de aanleg van veilig afgescheiden fietspaden op de westelijke Kleine Ring. Er komen verhoogde tweerichtingsfietspaden aan beide kanten van de weg. De veiligheid voor voetgangers en fietsers zal fors verbeteren. In een eerste fase wordt het fietspad op de Poincarélaan aangelegd.

LEES MEER
kabinet Smet

mobiliteit De vier pijlers van een ambitieus fietsbeleid voor Brussel

Brussel heeft meer dan ooit nood aan een ambitieus fietsbeleid. Ook in de toekomst blijven we verder inzetten op deze 4 pijlers om van de fiets een volwaardig alternatief te maken in Brussel.

LEES MEER
Reporters

mobiliteit Grand Prix welkom in Brussel, maar niet in Koekelberg

De Brusselse regering heeft een akkoord gegeven voor de organisatie van een Formule E in Brussel volgend jaar, maar niet op de site van Koekelberg. De e-race kan niet plaatsvinden in en rond het Elisabethpark omwille van veiligheidsredenen, te grote aanpassingen op vlak van infrastructuur en een te hoog risico op overlast voor de buurtbewoners.

LEES MEER
1 / 10