fr en

Brussels Minister

  • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

    Meer...
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Aanbevelingen voor beleid autocars in Brussel goedgekeurd

De Brusselse regering heeft de conclusies van de studie over het beleid voor autocars in Brussel goedgekeurd.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Nieuwe Brusselse taxi-regels zetten in op meer keuze en veiligheid ...

Vandaag werd het overleg gestart met de taxisector rond de principes van de hervorming. We gaan de dialoog aan om samen de sector te moderniseren en te verbeteren voor taxibestuurders en klanten.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

mobiliteit Afgescheiden fietspaden en brede voetpaden op de Kleine Ring

Vandaag is een grote dag voor Brussel! Meer plaats voor voetgangers, fietsers en bewoners op de Kleine Ring. De Kleine Ring krijgt brede voetpaden en veilige fietspaden. Alle info over het project is vanaf vandaag online: www.kleine-ring.brussels.

LEES MEER
(cc) Brussel Mobiliteit

mobiliteit Aanleg veilig afgescheiden fietspad op Poincarélaan

Gisteren zijn de werken gestart voor de aanleg van veilig afgescheiden fietspaden op de westelijke Kleine Ring. Er komen verhoogde tweerichtingsfietspaden aan beide kanten van de weg. De veiligheid voor voetgangers en fietsers zal fors verbeteren. In een eerste fase wordt het fietspad op de Poincarélaan aangelegd.

LEES MEER
kabinet Smet

mobiliteit De vier pijlers van een ambitieus fietsbeleid voor Brussel

Brussel heeft meer dan ooit nood aan een ambitieus fietsbeleid. Ook in de toekomst blijven we verder inzetten op deze 4 pijlers om van de fiets een volwaardig alternatief te maken in Brussel.

LEES MEER
Reporters

mobiliteit Grand Prix welkom in Brussel, maar niet in Koekelberg

De Brusselse regering heeft een akkoord gegeven voor de organisatie van een Formule E in Brussel volgend jaar, maar niet op de site van Koekelberg. De e-race kan niet plaatsvinden in en rond het Elisabethpark omwille van veiligheidsredenen, te grote aanpassingen op vlak van infrastructuur en een te hoog risico op overlast voor de buurtbewoners.

LEES MEER
(cc) Bruxelles Mobilité

mobiliteit Renovatie Hallepoorttunnel start op 27 februari

De werken voor de renovatie van de Hallepoorttunnel zullen starten op de eerste dag van de krokusvakantie. Dat laat Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet weten. Doel is dat de renovatie eind 2018 afgerond zal zijn. Er zal vooral 's nachts gewerkt worden om de overlast te beperken. Overdag zal het verkeer in de tunnel op een verminderd aantal rijstroken verlopen. De per...

LEES MEER
(cc) Reporters

mobiliteit Een kwart van Brusselse metrostations uitgerust met wifi

Een kwart van de Brusselse metrostations is sinds begin van dit jaar uitgerust met wifi. Reizigers van de MIVB kunnen nu gratis wifi gebruiken op de perrons en aan de toegangspoort van deze metrostations. Tegen eind september zullen alle metrostations beschikken over gratis wifi. Dit past in de investeringen van het Brussels gewest in het openbaar vervoer en smart city.

LEES MEER
1 / 10