fr en

Brussels Minister

  • De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt de leefbaarheid van een stad. Brussel moet de hoofdstad zijn van pleinen en parken.

    Meer...
Kabinet Minister Pascal Smet

openbare werken Op naar een levendige Elsensesteenweg

Zoals enkele maanden geleden werd aangekondigd, starten de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Elsensesteenweg op 2 mei.

LEES MEER
(cc) Brussel Mobiliteit

openbare werken Renovatie Leopold II-tunnel

Openbaar onderzoek renovatie Leopold II-tunnel gestart

LEES MEER
(cc) Brussel Mobiliteit

openbare werken Renovatiewerken stations Beurs en De Brouckère van start

De twee centraal gelegen (pre)metrostations Beurs en De Brouckère ondergaan binnenkort een volledige metamorfose. Het comfort van de reizigers staat centraal. De focus ligt op toegankelijkheid, veiligheid, verlichting en netheid. Bovendien krijgen beide stations ook grote en beveiligde fietsparkings.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

openbare werken Renovatie Hallepoorttunnel start volgende maandag

De renovatie van de Hallepoorttunnel start volgende maandag. Deze past in het Meerjaren Investeringsprogramma voor de renovatie van de Brusselse tunnels en zal de veiligheid van de gebruikers verbeteren. Een communicatiecampagne zal automobilisten informeren en hen aanraden om andere wegen te nemen of alternatieve vervoersmiddelen te overwegen.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

openbare werken Een nieuw gezicht voor het hart van Elsene

De Elsensesteenweg krijgt een nieuwe gezicht en wordt vanaf maart 2018 autoluw. De Elsensesteenweg wordt van de Naamsepoort tot aan het Fernand Cocqplein in drie zones ingedeeld. De zone wordt voorbehouden voor wandelaars, fietsers, taxi’s en bussen. De mobiliteit moet ook verbeterd worden, met onder meer een betere frequentie van bus 71.

LEES MEER
(cc) Kabinet Smet

openbare werken Nieuw ontwerp park Ninoofsepoort goedgekeurd

De Brusselse regering keurde onlangs het ontwerp voor de inrichting van het park aan de Ninoofsepoort goed. Het ontwerp komt er na drie inspraakmomenten voor buurtbewoners. Als alles volgens plan verloopt, zal het nieuwe park, inclusief tramsporen en wegenis klaar zijn tegen eind 2018.

LEES MEER
Kabinet Smet

openbare werken Eerste spoorlegging voor verlenging tramlijn 94

Op 22 oktober kwamen Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet, de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeus, en burgemeesters Benoit Cerexhe van Sint-Pieters-Woluwe en Olivier Maingain van Sint-Lambrechts-Woluwe samen voor de eerste spoorlegging voor de verlenging van tramlijn 94.

LEES MEER
Suède 36

openbare werken Buurt betrokken bij ontwerp van evolutief park aan Ninoofsepoort

Brussels minister-president Rudi Vervoort, minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet en minister van Leefmilieu Céline Fremault gaan in op de vraag van bewoners en organiseren inspraak over de inrichting van het park aan de Ninoofsepoort. Het ontwerpteam Suède36/Baseland werd aangeduid voor een dubbele opdracht die de participatie en een nieuw ontwerp van het evolutie...

LEES MEER
1 / 5