fr en

Brussels Minister

 • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

  Meer...
 • De stad is het laboratorium waar de toekomst voorbereid wordt. In Brussel moet ruimte zijn voor creativiteit en experiment, om te spelen, te sporten en te leren.

  Meer...
 • Ons Brussel geeft kansen aan kinderen, geeft ouders en kinderen de mogelijkheden om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Ons Brussel zal hen ondersteunen om de generatiekansarmoede te doorbreken.

  Meer...
 • De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt de leefbaarheid van een stad. Brussel moet de hoofdstad zijn van pleinen en parken.

  Meer...

Op naar een levendige Elsensesteenweg

Zoals enkele maanden geleden werd aangekondigd, starten de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Elsensesteenweg op 2 mei. Vanaf volgende week beginnen Vivaqua en Sibelga met de renovatie van de nutsvoorzieningen voor drinkwater, riolering en elektriciteit, en dit in verschillende fases. Nadien start Brussel Mobiliteit met de werken voor de heraanleg van de Elsensesteenweg tot april 20...

LEES MEER

Brussels Gewest lanceert overkoepelende applicatie voor parkings

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet en parking.brussels, het Brussels parkeeragentschap, lanceren vandaag de mobiele applicatie parking.brussels. Deze app loodst automobilisten naar een geschikte parking via een handige integratie van bestaande routeplanners. De applicatie brengt de publieke parkings van alle parkeeruitbaters in kaart. Bovendien zijn alle gegevens van de applicatie ook...

LEES MEER

Persuitnodiging: Smoov’gaming, mobiliteitsspel tussen Brusselse sch...

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet, Brussel Mobiliteit en Coren nodigen u uit op de eerste editie van Smoov-gaming, een groot intermodaal spel tussen scholen dat kadert in de campagne Movin’In the City. 

LEES MEER

Aanbevelingen voor beleid autocars in Brussel goedgekeurd

“Brussel is een belangrijke toeristische bestemming. Het imago van ons Gewest wordt mee bepaald door het comfort en het onthaal van de bezoekers die gebruik maken van de autocars in Brussel. Met deze studie en haar aanbevelingen beschikken we over een leidraad voor de komende jaren. Daar gaan we nu mee aan de slag,” zo verklaarde minister van Mobiliteit Pascal Smet. De studie bekeek...

LEES MEER

Persuitnodiging: slotmoment A Fonds Festival

Brussels minister Pascal Smet, bevoegd voor Jeugd in de Vlaamse Gemeenschapscommissie, nodigt u van harte uit op het slotmoment van het A Fonds Festival, dat plaatsvindt op zaterdag 22 april vanaf 17u30 in Brass’Art in Sint-Jans-Molenbeek. 

LEES MEER