fr en

Brussels Minister

 • Brussel beleef je op de tram, te voet, met de fiets, in de ontmoeting met andere mensen. Dat vraagt een openbaar vervoer en een ruimtelijke ordening die gericht is op een evenwicht tussen ontmoeting en passage.

  Meer...
 • De stad is het laboratorium waar de toekomst voorbereid wordt. In Brussel moet ruimte zijn voor creativiteit en experiment, om te spelen, te sporten en te leren.

  Meer...
 • De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt de leefbaarheid van een stad. Brussel moet de hoofdstad zijn van pleinen en parken.

  Meer...
 • Ons Brussel geeft kansen aan kinderen, geeft ouders en kinderen de mogelijkheden om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Ons Brussel zal hen ondersteunen om de generatiekansarmoede te doorbreken.

  Meer...

Opnieuw een succesvolle en zonnige 17e editie van de Autoloze Zonda...

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet blikt terug op een geslaagde zeventiende editie van de Autoloze Zondag. Het is een mooie zonnige dag geworden en duizenden fietsers, wandelaars en skaters hebben Brussel een dag lang doen bruisen. 'De Autoloze Zondag toont perfect aan dat een stad met minder auto's en meer mensen in de straten een levendigere en aangenamere sta...

LEES MEER

Persuitnodiging : Balans van de Autoloze Zondag

Op zondag wordt het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest afgesloten voor auto's. Van 9u30 tot 19u uur worden de Brusselaars en andere bezoekers uitgenodigd om de stad op een andere manier te ontdekken. Er worden heel wat activiteiten georganiseerd zoals onder andere de Parade voor 200 jaar fiets die zal vertrekken vanuit het Poelaertplein of de Mobilmix Party aan de Naamsepoort. Om een balan...

LEES MEER

Populaire nachtbus voor studenten rijdt voortaan ook uit op donderdag

Nachtbus 71 die het stadscentrum met andere populaire uitgangsbuurten zoals Flagey met de studentencampussen van de VUB en ULB verbindt zal voortaan niet alleen op vrijdag- en zaterdagavond, maar ook op donderdagavond reizigers vervoeren. Dat is de traditionele uitgaansavond voor veel studenten. De Studentenraad van de VUB had Minister voor Mobiliteit Pascal Smet hierover begin dit ja...

LEES MEER

Fietsers tellen mee in Brussel!

Deze ochtend werd de eerste Brusselse fietstelpaal ingefietst door Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet, de fietsverenigingen en honderden Brusselse fietsers.  

LEES MEER

Persuitnodiging: Lancering van de Europese Week van de Mobiliteit e...

Van 16 tot 22 september staat Brussel in teken van de Week van de Mobiliteit en vieren we de 200e verjaardag van de fiets! Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare werken, Pascal Smet, nodigt u uit op de lancering die doorgaat aan Schuman.

LEES MEER